Koolvis met spinazie en puree van peterseliewortel

Laatst bijgewerkt: October 2018
f-123-HD-koolvis-spinazie-10-18.png

recepten

Ingrediënten voor 3 personen
3 porties koolvisfilet (500 à 600 g), 1 grote zak spinazie, 1 pak peterseliewortel (2 grote of 3 kleine), 2 klontjes boter, halfvolle melk, 1 el plattekaas, het restje van de opgeklopte philadelphia, peper en fleur de sel of maldonzout

Bereiding
- De peterseliewortelpuree: schil de peterseliewortels, snij ze in stukjes en zet ze onder in melk.
Laat de peterseliewortel gaarkoken en giet de melk af (niet weggieten, maar gebruiken in een soep). Laat een bodempje melk in de pot en mix of pureer de peterseliewortel ermee. Kruid met peper en fleur de sel en maak smeuïg met de plattekaas en wat philadelphia.
- De spinazie: was de spinazie, verwijder de stelen en de grootste nerven. Zwier de spinazie droog in de slazwierder en stoof ze een paar minuten in een klontje gesmolten boter. Kruid met peper, fleur de sel en nootmuskaat.
- De vis: bak de vis langs beide kanten in een klontje gesmolten boter en kruid met peper en zout.

5kg5weken02.jpg


Uit het boek '5 kilo minder in 5 weken' van Hilde Deweer in samenwerking met gezondheid.be.

Uitgegeven door WPG, Antwerpen.

Verkoopprijs: 12, 99 euro 128 pagina's - ISBN 978 90 2233378 5


bron: Hilde Deweer, lifestyleredactrice
verschenen op : 05/11/2018
pub

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Nee, bedankt