Nieuwsbrief 8 januari

Laatst bijgewerkt: januari 2024
Gezondheid
Nieuwsbrief
maandag 8 januari

Gezond ouder worden

We worden steeds ouder, maar met een hogere leeftijd komen ook gezondheidskwalen zoals spijsverteringsproblemen, diabetes, osteoporose en hart- en vaatziekten. Wil je als zestigplusser zo vitaal mogelijk door het leven gaan? Dan is je levensstijl de sleutel.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Wanneer keel- of neusamandelen verwijderen?

Amandelen maken deel uit van het lymfkliersysteem en houden binnendringende ziektekiemen tegen. Daarbij worden ze groter en zijn ze goed te zien achter in de keel. Soms raken ze zelf ontstoken. Wanneer is het beter om ze te verwijderen?

Lees verder

Gezondheid.be

Wanneer mag je geen bloed geven?

Sommige mensen mogen geen bloed geven: omdat ze te jong of te oud zijn, of omdat er een risico bestaat dat hun bloed besmet zou kunnen zijn. Je kunt online berekenen of je bloed mag geven, maar wij sommen de voorwaarden al eens op.

Lees verder

Gezondheid.be

Verzorging van droog haar in de winter

In de winter lijdt ons haar onder de barre weersomstandigheden én onder de warme, droge lucht in huis. Droog haar heeft zowel een laag vetgehalte als een laag vochtgehalte en is dus erg kwetsbaar. Hoe kan je je haar extra verzorgen?

Lees verder

Gezondheid.be

Recept: varkenswangen met witloof en broccolistoemp

Stoofvlees of varkenswangetjes, dat is een klassieker onder de stoofpotten van eigen bodem. Er zijn allerlei varianten op dit gerecht, maar ze hebben als grootste gemene deler dat ze allemaal met Belgisch bier worden bereid. Om vingers en duimen van af te likken ...

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 08/01/2024 , bijgewerkt op 15/01/2024
volgopfacebook

volgopinstagram