Nieuwsbrief 5 oktober

Laatst bijgewerkt: oktober 2023
Gezondheid
Nieuwsbrief
donderdag 5 oktober

Met welke voeding kan je je immuunsysteem versterken?

Wist je dat je door de juiste voedingsstoffen te consumeren je immuniteit een boost kan geven? We zetten enkele belangrijke nutriënten op een rijtje en vragen advies aan Eric De Maerteleire, bio-ingenieur en doctor in de Landbouwkundige en Toegepaste Biologische Wetenschappen.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Wat zijn de symptomen van een longontsteking?

Een longontsteking of pneumonie is een ernstige infectieziekte die het longweefsel aantast. Een pneumonie ontstaat meestal nadat micro-organismen (bacteriën, virussen, schimmels...) door inademing in de longen zijn terechtgekomen. Wie loopt extra risico en voor welke symptomen moet je waakzaam zijn?

Lees verder

Gezondheid.be

Kan je vermageren door water met chiazaad te drinken?

Van kruidenthee tot seldersap, op sociale media circuleren er heel wat middeltjes waarvan beweerd wordt dat ze helpen om gewicht te verliezen. De laatste nieuwe om aan het lijstje toe te voegen: water met een eetlepel chiazaad. Maar helpt dit brouwsel effectief om te vermageren?

Lees verder

Gezondheid.be

Alles wat je moet weten over de zwangerschapstest

Als je probeert zwanger te raken, zou je liefst elke dag een zwangerschapstest nemen. Maar zo werkt het natuurlijk niet. Wanneer kan je een zwangerschapstest doen? En welke zwangerschapstest is de beste?

Lees verder

Gezondheid.be

Werken kleuren echt in op ons gemoed?

Elke kleur roept bij ieder van ons min of meer dezelfde gevoelens op, zeggen ze. Maar is dat écht zo? Wordt ons lichaam, fysiek dus, echt actief en opgewonden wanneer we rood zien? Caroline Mathieu is lichtontwerper en onderzoeker aan de VUB en het RITCS en zij zoekt het uit.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 05/10/2023 , bijgewerkt op 11/10/2023
volgopfacebook

volgopinstagram