Nieuwsbrief 5 februari

Laatst bijgewerkt: februari 2024
Gezondheid
Nieuwsbrief
maandag 5 februari

Vijf feiten over je lever

Zonder onze lever kunnen we niet leven. Hij speelt een essentiële rol in de verschillende stofwisselingsprocessen en vervult zo cruciale rollen voor andere organen. We zetten vijf opmerkelijke feiten op een rij.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Omgaan met pesten

Pesten is grensoverschrijdend gedrag waarbij een pestkop iemand herhaaldelijk en met opzet pijn doet, kwetst en/of vernedert. Vaak gebeurt het in alle stilte. Welke signalen wijzen op pestgedrag? En hoe ga je er dan best mee om?

Lees verder

Gezondheid.be

Hyperventilatie door stress en angst

'Bepaalde persoonlijkheidstypes, zoals pleasers, perfectionisten en hooggevoelige mensen zijn gevoeliger voor stress en angst, wat op zijn beurt kan leiden tot hyperventilatie', vertelt hartcoherentietherapeute Katrien Geeraerts in haar podcast Blijven Ademen.

Lees verder

Gezondheid.be

Rhesusfaktor

Nog maar sinds enkele tientallen jaren kan men met een inspuiting voorkomen dat kinderen zeer zwaar gehandicapt geboren worden en veelal ook overlijden in het geval van een rhesusnegatieve moeder en een rhesuspositief kind. Als vrouw met een negatieve rhesusfactor kan je maar beter op de hoogte zijn.

Lees verder

Gezondheid.be

Vergrote prostaat

Op oudere leeftijd, meestal vanaf 50 jaar, kan de prostaatklier groter worden. Een vergrote prostaat is doorgaans onschuldig, maar kan wel leiden tot verschillende symptomen en ongemakken.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 05/02/2024 , bijgewerkt op 13/02/2024
volgopfacebook

volgopinstagram