Nieuwsbrief 30 juni

Laatst bijgewerkt: juli 2023
Gezondheid
Nieuwsbrief
vrijdag 30 juni

Hoe gezond zijn kersen?

De zomer staat synoniem voor winkelrekken met roodgekleurde fruitsoorten. Een van die fruitsoorten is de kers, zoet of zuur, en koploper onder de vruchten met een anti-oxiderende werking. Welke soorten zijn er, en wat doen ze dan precies voor onze gezondheid?
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Wat doet stress met je lichaam op korte en lange termijn?

Stress kan een krachtige bondgenoot zijn die het mogelijk maakt optimaal te presteren en alert te reageren op gevaar. Acute stress moedigt je aan om nieuwe dingen te leren en zelfkennis en zelfinzicht te verwerven. Maar te veel stress en langdurige stress zijn schadelijk, zo vertelt Dr. Luc Swinnen.

Lees verder

Gezondheid.be

Voedselvergiftiging: symptomen en wat moet je doen?

Voedselvergiftiging is een maag-darminfectie die je krijgt door het eten van besmet, bedorven of giftig voedsel. Kort na de infectie ontwikkel je maag- en darmklachten die je meestal gewoon kan uitzieken, al zijn er wel enkele zaken die je kan doen.

Lees verder

Gezondheid.be

Bijwerkingen corticosteroïden (cortisone): fysiek en mentaal

Corticosteroïden of bijnierschorshormonen, zoals prednison en cortison, zijn een klasse geneesmiddelen die iemands levenskwaliteit drastisch kunnen verbeteren en zelfs levens kunnen redden. Maar de stof heeft ook bijwerkingen.

Lees verder

Gezondheid.be

Wat is schurft (scabiës): symptomen en behandeling

Schurft of scabiës is een huidaandoening die wordt veroorzaakt door de mijt Sarcoptus scabei, een klein (spinachtig) insect dat gangetjes graaft in de huid en jeuk kan veroorzaken over het hele lichaam. Hoe kan je de aandoening nog herkennen? En vooral; hoe moet je schurft behandelen?

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 30/06/2023 , bijgewerkt op 07/07/2023
volgopfacebook

volgopinstagram