NIeuwsbrief 28 september

Laatst bijgewerkt: oktober 2023
Gezondheid
Nieuwsbrief
donderdag 28 september

Waarom is ademen door je neus gezonder?

“Door bewust te schakelen van een mondademhaling naar een neusademhaling en je uitademing te vertragen, kun je de weg naar een gezonder en meer ontspannen leven inslaan,” vertelt hartcoherentietherapeut Katrien Geeraerts, auteur van het boek ‘Blijven ademen’.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Wat zijn de voordelen van acupunctuur voor je gezondheid?

Acupunctuur is een medische complementaire techniek die stamt uit de traditionele Chinese geneeskunde. Studies tonen aan dat acupunctuur effectief zou zijn bij de behandeling van lage rugpijn, nekpijn, artrose, kniepijn en hoofdpijn, maar acupunctuur zou ook kunnen helpen bij andere aandoeningen.


Lees verder

Gezondheid.be

Gratis webinar: hoe kan je een actievere rol spelen in je gezondheidstraject?

ADVERTORIAL
De tijd waarin een dokter de diagnose stelt en de patiënt blindelings de behandeling volgt, is voorbij. Steeds meer mensen willen een actievere rol spelen in hun gezondheidszorgtraject. Pfizer organiseert daarom samen met Patient Centrics een gratis webinar, waarin experts vertellen hoe je meer inspraak krijgt in je medisch traject.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Wat doet de plank-oefening voor je lichaam?

Wil je op een snelle en eenvoudige manier je lichaam verstevigen? Daar zijn niet per se fitnesstoestellen voor nodig. Door te planken gebruik je je eigen lichaamsgewicht om je spieren te trainen. Als je de oefening goed uitvoert, is ze zeer efficiënt.

Lees verder

Gezondheid.be

Zijn gembershots gezond?

Een gembershot is een geconcentreerd drankje op basis van verse gember. Doordat ze zo geconcentreerd zijn, kunnen ze pittig smaken en beperkt men de dosis meestal tot één of twee slokken. Wat is de impact ervan op je gezondheid? En zijn er ook nadelen?

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 28/09/2023 , bijgewerkt op 03/10/2023
volgopfacebook

volgopinstagram