NIeuwsbrief 26 september

Laatst bijgewerkt: oktober 2023
Gezondheid
Nieuwsbrief
dinsdag 26 september

Groentechips, kroepoek, oven baked of naturel: welke chips zijn het gezondst?

Chips zijn allebehalve een gezonde snack maar toch willen sommige merken zich als dusdanig profileren. Met ingrediënten als bieten, linzen of wortels beroepen ze zich op het gezonde imago van deze producten. Maar zijn deze chipssoorten effectief gezonder?
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Benzodiazepinen (benzo's): werking, risico’s en hoe afbouwen?

Benzodiazepinen zijn een psychoactief geneesmiddelen die voornamelijk worden gebruikt voor de behandeling van angst, slapeloosheid, spierkrampen en alcoholontwenning. Hoewel ze een goede werking hebben, zijn er toch een paar risico’s verbonden aan het gebruik ervan.

Lees verder

Gezondheid.be

Boven de 40 jaar? Dit zijn signalen dat je ogen ouder worden

ADVERTORIAL
Staat het lettertype van jouw telefoon inmiddels wat groter? Doe je steeds vaker je bril omhoog om de verpakkingen in de supermarkt te kunnen lezen? Als je boven de veertig bent, is dit waarschijnlijk presbyopie, oftewel ouderdomsverziendheid. Tijd voor een leesbril dus… Maar wat als je al een bril of lenzen draagt?

Lees meer,...

Gezondheid.be

Hoe pijn meten?

Om pijn goed te kunnen behandelen moet eerst duidelijk zijn hoe ernstig de pijn is. Daarvoor zijn een aantal meetinstrumenten uitgewerkt.

Lees verder

Gezondheid.be

Hoe kun je jouw seksleven verbeteren?

Vaak worden seksuele problemen veroorzaakt door angst en schaamte, maar sekstherapie kan helpen, zelfs online! Seksuoloog Jacques van Lankveld legt uit welke oefeningen je seksleven kunnen verbeteren.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 26/09/2023 , bijgewerkt op 03/10/2023
volgopfacebook

volgopinstagram