Nieuwsbrief 26 mei

Laatst bijgewerkt: mei 2023
Gezondheid
Nieuwsbrief
vrijdag 26 mei

Met welke sporten kan je best buikvet verliezen?

Naarmate je ouder wordt, neemt je spiermassa af en sla je meer vet op rond je buik. Te veel buikvet of visceraal vet verhoogt onder andere het risico op hart- en vaatziekten. Hoe speel je dat buikvet kwijt? Welke sporten kan je best doen om de vorming van buikvet tegen te gaan?
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Psoas-spier: 4 oefeningen tegen lage rugpijn, stress en angst

De psoas-spier is een van de belangrijkste spieren van het menselijk lichaam. Een gespannen psoas-spier leidt tot klachten als lage rugpijn en kortademigheid, maar de psoas-spier is ook betrokken bij stressreacties van je lichaam. Met deze tips help je de spier ontspannen, en hou je hem in topconditie.

Lees verder

Gezondheid.be

Tenniselleboog: 'Alert zijn voor eerste symptomen'

"Meestal voel je in de beginfase enkel zoiets als een stijve onderarm, en verdwijnt die klacht weer vanzelf. Maar in dit stadium is het heel belangrijk om er wel aandacht aan te schenken om een chronische tenniselleboog te voorkomen," vertelt Dr. Rens Busschots, specialist in de Fysische Geneeskunde en Revalidatie (UZLeuven).

Lees verder

Gezondheid.be

Waaraan merk je dat je te weinig water drinkt?

Het lichaam kan op verschillende manieren laten weten dat je te weinig water hebt gedronken en dat je vochtbalans uit evenwicht dreigt te raken. We sommen de symptomen op en hebben het ook over de mogelijke gevolgen van te weinig water drinken.

Lees verder

Gezondheid.be

8 manieren om constipatie bij je baby te verlichten

Huilt je baby veel? Heeft hij harde ontlasting? Of is het al een eeuwigheid geleden dat je nog eens een vieze luier moest vervangen? Dan kan het zijn dat je baby geconstipeerd is. Probeer eens deze 8 tips om constipatie bij je baby te verlichten.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 26/05/2023 , bijgewerkt op 30/05/2023
volgopfacebook

volgopinstagram