NIeuwsbrief 23 oktober

Laatst bijgewerkt: oktober 2023
Gezondheid
Nieuwsbrief
maandag 23 oktober

Stress: symptomen en gevolgen voor de gezondheid

Stressreacties helpen het lichaam zich aan te passen aan nieuwe situaties. Stress kan gezond zijn: het houdt ons alert, gemotiveerd en klaar om gevaar te vermijden, maar aanhoudende stress is niet goed voor ons en kan zelfs verschillende gezondheidsproblemen veroorzaken.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Wintertijd: hoe beperk je de gevolgen van de uurverandering?

In de nacht van 28 op 30 oktober 2023 gaat de wintertijd in, dat betekent dat je nachtrust met één uur wordt verlengd. Hierdoor is het ‘s ochtends eerder licht en ‘s avonds eerder donker. Terugzetten van de klok vraagt om enige aanpassing van ons slaapritme. Hoe kan je de impact beperken?

Lees verder

Gezondheid.be

Hoe kan je termieten herkennen en bestrijden?

Termieten zijn ondergrondse insecten die in kolonies leven. Ze voeden zich met hout en kunnen schade toebrengen aan huizen en andere gebouwen. Door extreme weersomstandigheden (hittegolven) stijgt de kans dat ze ook bij ons opduiken.

Lees verder

Gezondheid.be

‘Oil pulling’: krijg je echt gezondere tanden van kokosolie?

Kokosolie als mondwater gebruiken zou zorgen voor gezondere tanden, maar het zou ook een slechte adem tegengaan én komaf maken met schadelijke bacteriën in je mond. Klopt dat?

Lees verder

Gezondheid.be

Recept: spaghetti met champignons, geroosterde walnoten en tijm

Dit pastagerecht van Sandra Bekkari is een originele combinatie boordevol gezonde ingrediënten. In 35 minuten klaar en gegarandeerd een succes.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 23/10/2023 , bijgewerkt op 26/10/2023
volgopfacebook

volgopinstagram