NIeuwsbrief 21 september

Laatst bijgewerkt: oktober 2023
Gezondheid
Nieuwsbrief
donderdag 21 september

Ice facial: helpt ijs rimpels te voorkomen?

Als je TikTok mag geloven zijn ice facials hét wondermiddel voor een stalende huid. Het principe is simpel: wrijf met een ijsklontje over je gezicht. Door de koude komen je aders wijd open te staan en neemt de bloedcirculatie toe, waardoor je er jonger uitziet. Maar klopt dat wel?
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Oorzaken van geribbelde nagels

Geribbelde nagels zijn doorgaans niks om je zorgen over te maken, vooral niet als de ribbels in verticale richting lopen. Het is vaak gewoon een neveneffect van het ouder worden. Maar soms zeggen de ribbels iets over je gezondheidstoestand. Dan gaat het meestal over horizontale ribbels.

Lees verder

Gezondheid.be

Boswellia, kurkuma én zwarte peper, het ideale trio voor je gewrichten

ADVERTORIAL
Boswellia is de superfood die de krachtige werking van kurkuma nog meer versterkt. Om je spieren en gewrichten soepel te houden, is de combinatie met zwarte peper van groot belang want kurkuma wordt slecht opgenomen door het lichaam. Wil je weten waarom, lees dan snel verder!

Lees meer,...

Gezondheid.be

Podcast: omgaan met pijn

Hoe komt het dat wij bepaalde dingen als pijnlijk ervaren? Wat is de invloed van onze hersenen in het voelen van pijn? Zit pijn tussen onze oren? Hoe verschilt langdurige pijn van kortstondige of acute pijn? Hoe behandelen we pijn en hoe kan jij een stap zetten in het voorkomen van pijnklachten?

Lees verder

Gezondheid.be

Wat is antibioticaresistentie en wat zijn de gevolgen?

De snelheid van de resistentietoename en de verspreiding van deze resistentie over meer en meer soorten bacteriën laten voorspellen dat men over een aantal jaar over geen betrouwbare middelen meer zal beschikken om ernstige bacteriële infecties te bestrijden.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 21/09/2023 , bijgewerkt op 03/10/2023
volgopfacebook

volgopinstagram