Nieuwsbrief 19 januari

Laatst bijgewerkt: januari 2024
Gezondheid
Nieuwsbrief
vrijdag 19 januari

Het effect van ademhalingsoefeningen op migraine

Migraine is een veelvoorkomende neurobiologische aandoening die wordt veroorzaakt door een verhoogde prikkelbaarheid van het centrale zenuwstelsel. Wist je dat ademhalingsoefeningen de pijn van migraine kunnen verlichten? Hartcoherentietherapeute Katrien Geeraerts vertelt ons hoe.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Is drijvende stoelgang beter of slechter?

Ontlasting heeft een grotere dichtheid dan water en daardoor zinkt hij meestal. Stoelgang kan evenwel blijven drijven als er te veel vezels, vet of gas in zitten. Vaak ligt dat aan je dieet, maat het kan ook het gevolg zijn van een gezondheidsprobleem.

Lees verder

Gezondheid.be

Is gaan joggen in vrieskou gezond?

Als de temperatuur onder het vriespunt daalt, zakt ook onze motivatie om te gaan hardlopen of joggen. Jammer, want ook bij koud weer heeft lopen veel voordelen voor de gezondheid. Al zijn er wel enkele zaken waarmee je best rekening houdt.

Lees verder

Gezondheid.be

Prematuur geboren baby

Ongeveer 7% van alle zwangerschappen resulteert in een vroeggeboorte. Vroeggeboorte betekent : de geboorte van een baby voor een zwangerschapsduur van 37 weken.

Lees verder

Gezondheid.be

Podcast: intuïtief eten

Heb jij al eens een dieet gevolgd? Hield je dit vol of had het een averechts effect en woog je na je dieet meer dan ervoor? Werd je er gelukkig van of eigenlijk helemaal niet? In deze podcast vertelt erkend diëtiste Celine Vereeck je alles over intuïtief eten.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 19/01/2024 , bijgewerkt op 30/01/2024
volgopfacebook

volgopinstagram