Nieuwsbrief 18 september

Laatst bijgewerkt: september 2023
Gezondheid
Nieuwsbrief
maandag 18 september

Wat doet stress met je lichaamsgewicht?

Sommige signalen van stress zijn direct merkbaar, denk maar aan gespannen spieren en hoofdpijn. Een stresssymptoom waar je misschien niet meteen aan denkt en dat zich langzamer manifesteert, is gewichtstoename. Onze hormonen spelen hierbij een belangrijke rol.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Vaccinatie: wanneer heb je een tetanusprik nodig?

Tetanus veroorzaak pijnlijke spiersamentrekkingen en zorgt ervoor dat je de nek- en kaakspieren gaat 'klemmen', wat de mond openen en slikken belemmert. In 30% van de gevallen is tetanus dodelijk. Vaccinatie biedt de beste bescherming. Wanneer heb je (opnieuw) een tetanusprik nodig?

Lees verder

Gezondheid.be

Wist je dat je in minder dan een uur stress kan verlichten?

ADVERTORIAL
Een drukke job, een sportief lichaam, een uitgebreide vriendenkring, familie, kinderen, verplichtingen… Tegenwoordig moeten we veel ballen tegelijk in de lucht houden. Geen wonder dat burn-out de ziekte van de tijd genoemd wordt. Ontstressen is dan ook belangrijker dan ooit, maar hoe doe je dat snel en doeltreffend?

Lees meer,...

Gezondheid.be

Meningitis: symptomen virale en bacteriële hersenvliesontsteking

Virale meningitis is meestal minder ernstig dan de bacteriële vorm en geneest doorgaans spontaan zonder blijvende gevolgen. Bij bacteriële meningitis is een dringende behandeling met antibiotica levensnoodzakelijk.

Lees verder

Gezondheid.be

Recept: mosselen met witte wijn, room en venkel

In dit recept van mosselen met witte wijn en room worden wat extra groenten en frisse kruiden binnengesmokkeld. Ideaal voor op de barbecue (met deksel) maar met een grote wok of mosselpot lukt het ook.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 18/09/2023 , bijgewerkt op 22/09/2023
volgopfacebook

volgopinstagram