Nieuwsbrief 16 januari

Laatst bijgewerkt: januari 2024
Gezondheid
Nieuwsbrief
dinsdag 16 januari

Na Ozempic, Mounjaro en Wegovy: vermageringsmedicijn Orlistat

Orlistat zorgt ervoor dat vetten niet worden opgenomen door ons spijsverteringsstelsel, maar dus rechtstreeks via de stoelgang ons lichaam verlaten. In combinatie met een gezond eetpatroon en voldoende beweging, kan het helpen om gewicht te verliezen.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Moet je je ongerust maken als je hartkloppingen hebt?

Normaal gesproken voel je je hart niet kloppen. Maar onder bepaalde omstandigheden, bij gezonde mensen bijvoorbeeld bij zware inspanning of bij een hevige psychische schok, kan het gebeuren dat ze hun hartslag plots voelen. Is dat gevaarlijk?

Lees verder

Gezondheid.be

Zelftest na Covid: hoe kan je zien of je nog besmettelijk bent?

In België moeten alleen mensen met een verhoogd risico (ouderen of patiënten met aandoeningen zoals kanker, obesitas of diabetes) zich testen als ze symptomen van Covid-19 ervaren. Maar veel andere mensen die besmet zijn met Covid-19 doen een zelftest om te kijken of ze nog besmettelijk zijn. Is dat een goed idee?

Lees verder

Gezondheid.be

Misselijk tijdens de zwangerschap: meer kans op een meisje?

Na een positieve zwangerschapstest moet je drie lange maanden wachten voor je het geslacht van je baby te weten komt. In de volksmond wordt gezegd dat vrouwen die veel last hebben van misselijkheid een meisje verwachten. Klopt dat? Wat zegt de wetenschap?

Lees verder

Gezondheid.be

Nierpijn door gastro-enteritis (buikgriep)

Als gastro-enteritis (buikgriep) gepaard gaat met pijn in de nieren, betekent dit vaak dat je lijdt aan uitdroging. In andere gevallen kan het een ernstige complicatie zijn die wordt veroorzaakt door bepaalde stammen van de E. coli-bacterie. Waarop moet je letten, en wanneer ga je best naar de dokter?

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 16/01/2024 , bijgewerkt op 30/01/2024
volgopfacebook

volgopinstagram