Nieuwsbrief 13 oktober

Laatst bijgewerkt: oktober 2023
Gezondheid
Nieuwsbrief
vrijdag 13 oktober

Waarom is een wandeling in de natuur zo goed voor je gezondheid?

Uit onderzoek blijkt dat er een direct verband is tussen een wandeling in de natuur en geestelijke gezondheid. Een uur wandelen in het bos vermindert zichtbaar stressmarkers in de hersenen.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Moeten we ons zorgen maken over het dodelijke Nipah-virus?

Het Nipah-virus (NiV) is een zeer besmettelijk en mogelijk dodelijk virus dat in Azië al aan verschillende mensen het leven heeft gekost. Het virus wordt overgedragen van fruitvleermuizen op mensen en kan zich ook onder mensen verspreiden. Dit doet denken aan de start van de coronapandemie… Moeten we ons zorgen maken?

Lees verder

Gezondheid.be

Wegovy: nog beter dan Ozempic om te vermageren?

Aangezien Ozempic enkel bedoeld is voor diabetespatiënten, maar velen het als vermageringsmiddel gebruiken, ontwikkelde de producent ook Wegovy: een middel met dezelfde werkzame stof in een hogere dosis met het specifieke doel om af te vallen. Wat zijn de effecten? En wat zijn de bijwerkingen?

Lees verder

Gezondheid.be

Welke geneesmiddelen bij bronchitis?

Acute bronchitis wordt meestal veroorzaakt door een virale infectie van de bovenste luchtwegen (verkoudheid, rhinofaryngitis) die overgaat naar de onderste luchtwegen. Welke geneesmiddelen kunnen de symptomen van bronchitis verlichten en welke moet je net vermijden?

Lees verder

Gezondheid.be

Hoe kan je veilig thuis bevallen?

Sommige vrouwen kiezen ervoor om thuis te bevallen, in een vertrouwde omgeving en op hun eigen ritme. Maar hoe zorg je ervoor dat het veilig kan? En wat als medische hulp nodig is?

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 13/10/2023 , bijgewerkt op 18/10/2023
volgopfacebook

volgopinstagram