Nieuwsbrief 12 oktober

Laatst bijgewerkt: oktober 2023
Gezondheid
Nieuwsbrief
donderdag 12 oktober

Jongeren vapen meer en om andere redenen dan we denken

De smaakjes van de e-sigaret spelen een enorm grote rol in de aantrekkingskracht ervan, zo blijkt uit een enquête van Stichting tegen Kanker. Terwijl volwassenen vapen zien als tussenstap om te stoppen met roken, is dat bij jongeren niet het geval. Stichting tegen Kanker trekt aan de alarmbel.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Wat kan je doen tegen chronische pijn?

Pijn heeft meestal een duidelijk oorzaak: je hebt een wonde, letsel of ziekte, waardoor je acute pijn ervaart. Maar als pijn chronisch wordt, dat wil zeggen dat ze langer dan drie maand aanhoudt, kan het je levenskwaliteit ernstig aantasten. Chronische pijn komt overigens veel voor: naar schatting 1 op 4 volwassenen krijgt er ooit mee te maken.

Lees verder

Gezondheid.be

Soorten pigmentvlekken: witte, bruine en rode vlekken op de huid

Pigmentvlekken ontstaan door een onregelmatige productie van melanine, het bruine of roodachtige pigment in de huid. Blootstelling aan de zon is een belangrijke trigger voor het ontstaan van pigmentvlekken, maar pigmentstoornissen kunnen ook aangeboren of leeftijdsgebonden zijn.

Lees verder

Gezondheid.be

Longontsteking of pneumonie: symptomen en behandeling

Een longontsteking moet je altijd ernstig nemen. De meeste mensen genezen probleemloos door een korte behandeling met een antibioticum, maar sommigen moeten opgenomen worden in het ziekenhuis. Het kan zelfs fataal aflopen. 

Lees verder

Gezondheid.be

Is een infraroodsauna goed voor de gezondheid?

Wie de hitte van een traditionele sauna moeilijk kan verdragen, kiest misschien liever voor een infraroodcabine. Met lagere temperaturen creëer je hetzelfde ontspannende effect en dezelfde gezondheidsvoordelen. Misschien zelfs meer voordelen dan in een traditionele sauna.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 12/10/2023 , bijgewerkt op 18/10/2023
volgopfacebook

volgopinstagram