Nieuwsbrief 12 februari

Laatst bijgewerkt: februari 2024
Gezondheid
Nieuwsbrief
maandag 12 februari

Hoe dodelijk is pancreaskanker?

Pancreaskanker is een van de meest dodelijke vormen van kanker. De lage overlevingsgraad ligt aan het feit dat het een agressieve kanker is waarbij een vroege diagnose bijzonder moeilijk is. In het beginstadium veroorzaakt pancreaskanker bovendien nauwelijks klachten. De ziekte wordt daarom ook vaak 'de stille doder' genoemd.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Alles over de knip bij de bevalling (episiotomie)

Om te voorkomen dat je tijdens de bevalling scheurt in de vaginale regio kan de gynaecoloog een knip maken in het perineum. Hoe verloopt het herstel? En heeft de gynaecoloog toestemming nodig voor een episiotomie?

Lees verder

Gezondheid.be

Zo herstel je jouw darmen na de feestdagen

ADVERTORIAL
Een veelvoorkomend gevolg van de feestmaaltijden tijdens de eindejaarsperiode is het optreden van darmongemakken aan het begin van het nieuwe jaar. Nu het februari is, kan jij jouw spijsverteringsbalans met deze tips een handje helpen.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Epilepsie: symptomen en behandeling

Epilepsie is een van de meest voorkomende neurologische aandoeningen. Het wordt veroorzaakt door een kortstondige verstoring van de elektrische activiteit van de hersenen (hyperactiviteit van de neuronen in de hersenschors). De epileptische aanvallen treden herhaaldelijk op, en zonder aanleiding.

Lees verder

Gezondheid.be

Wat kan je doen met sinaasappelschillen?

Wat kan je doen met sinaasappelschillen? Veel meer dan je denkt! Gooi je sinaasappelschillen vooral niet in de vuilnisbak. Ze zijn onder andere een multifunctioneel reinigingsmiddel en een prima cosmetisch product.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 12/02/2024 , bijgewerkt op 21/02/2024
volgopfacebook

volgopinstagram