Nieuwsbrief 11 januari

Laatst bijgewerkt: januari 2024
Gezondheid
Nieuwsbrief
donderdag 11 januari

Welk brood is het gezondst?

Brood past binnen een gezond dieet, al let je beter ook op de samenstelling van je brood. Afhankelijk van de ingrediënten, is een brood namelijk rijker of armer aan voedingsstoffen. Wat is nu de beste keuze in het steeds groeiende aanbod van broodvarianten?
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Verlies je gewicht door kou?

Van kou wordt gezegd dat het veel deugden heeft. Het zou je huid een gezonde gloed geven, de bloedsomloop verbeteren en, volgens sommigen, je helpen afvallen. Maar heeft kou echt invloed op gewichtsverlies? En heeft joggen bij koude temperaturen dan dubbel zoveel effect? Wat zegt de wetenschap?

Lees verder

Gezondheid.be

Vitamine D: wanneer zijn supplementen nodig?

In de winter is het moeilijker om ons vitamine D-gehalte op peil te houden. Waarom hebben we dit stofje nodig en kunnen we het ook uit onze voeding halen? Prof. Eric De Maerteleire, bio-ingenieur en doctor in de Landbouwkunde en Toegepaste Biologische Wetenschappen, geeft uitleg.

Lees verder

Gezondheid.be

Bloedwaarden: symptomen van laag en hoog hematocriet

Hematocriet is het percentage rode bloedcellen in iemands bloed. Een normale hematocrietwaarde bij gezonde volwassenen ligt tussen de 37 en 52 procent, maar dat getal kan schommelen naargelang geslacht en leeftijd. Wat als je waarden te hoog of te laag liggen?

Lees verder

Gezondheid.be

Syndroom van Lynch: verhoogde kans op kanker

Het Lynch-syndroom is een erfelijke aandoening waarbij onder meer de kans op verschillende kankers, zoals dikkedarmkanker en maagkanker en bij vrouwen op baarmoeder- en eierstokkanker, sterk verhoogd is.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 11/01/2024 , bijgewerkt op 30/01/2024
volgopfacebook

volgopinstagram