Nieuwsbrief 10 november

Laatst bijgewerkt: november 2023
Gezondheid
Nieuwsbrief
vrijdag 10 november

Welke (huishoudelijke) activiteiten tellen als matige lichaamsbeweging?

Volgens een recent onderzoek volstaat 22 minuten matige lichaamsbeweging om je risico op sterfte als gevolg van een sedentaire levensstijl drastisch te verlagen. Maar hoe meet je de intensiteit van lichamelijke activiteit? Wordt de afwas doen of mediteren als sedentair beschouwd, of mag je die bij je ‘actieve minuten’ tellen?
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Wanneer is je cholesterolgehalte te hoog?

Cholesterol wordt gemeten in het bloed. Heb je geen erfelijke aanleg of risicoziekte (mensen met een hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten, suikerziekte...), dan is een meting pas nodig vanaf 35 jaar (mannen) of 45 jaar (vrouwen). De controle gebeurt het best om de vijf jaar en dit tot je 70 jaar bent.

Lees verder

Gezondheid.be

Taalontwikkeling: wanneer is logopedie voor jonge kinderen nuttig?

“Op zo een jonge leeftijd kan een logopedist nog niets met je kind doen.” Zo'n uitspraken maken het voor ouders soms moeilijk om de stap naar een logopedist te zetten. Nochtans is het in bepaalde gevallen wel echt zinvol, zo vertelt orthopedagoge Tine Seghers.

Lees verder

Gezondheid.be

Oorontsteking bij volwassenen en kinderen

Bij een oorontsteking is het middenoor, binnenoor of uitwendige oor ontstoken. Je hebt daardoor pijn, jeuk of een branderig gevoel in je oor en je kan vaak ook minder goed horen. Een oorontsteking ontstaat doordat virussen, bacteriën of schimmels zich in het oor vermenigvuldigen.

Lees verder

Gezondheid.be

Blij de winter in met hygge

Zit het in de genen, heeft het te maken met de koude wintermaanden en de idyllische sneeuwlandschappen? Wat er ook de aan de bron ligt van hun gezellige christmassy levensstijl, Scandinaviërs hebben verstand van ‘winteren’. Het draait allemaal rond 'hygge'.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 10/11/2023 , bijgewerkt op 19/11/2023
volgopfacebook

volgopinstagram