Perziken met citroenverbena

Laatst bijgewerkt: juli 2020
123-h-perzik-vers-gepeld-07-20.jpg

recepten

Een heerlijk, fris dessert op basis van verse perziken.  Het is snel klaar en je kunt het helemaal vooraf maken!

Ingrediënten voor 6 personen
6 rijpe perziken
200 g kristalsuiker
3/4 liter water
1 bosje citroenverbena

Bereiding
- Pel de perziken.
- Laat het water met de suiker en de verbenablaadjes opkoken. Voeg de perziken toe en laat ze zo'n 10 seconden pocheren zodra de siroop haar kookpunt weer bereikt heeft.
- Laat de perziken uitlekken en doe ze dan in een kom.
- Laat de siroop tot de helft inkoken, zeef ze en giet ze over de perziken. Laat helemaal afkoelen.
- Serveer koud met een blaadjes citroenverbena op elke perzik als garnituur.


auteur: Hilde Deweer, lifestylejournalist

Passiflora forte – Rustgevend bij stressmomenten Passiflora forte – Rustgevend bij stressmomenten
A.Vogel

Vind rust in tijden van stress en spanning met de combinatie van ontspannende planten.

Meer weten ?

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram