ad

Groentecalzone met kalfsgehakt

Laatst bijgewerkt: januari 2020
SB groentencalzone kalfsgehakt.jpeg

recepten

In het nieuwe boek 'Fast Food" van Sandra Bekari vind je 80 snelle recepten voor iedereen die lekker, gezond maar ook snel wil koken.

Wij schotelen je een smakelijke groentecalzone met kalfsgehakt voor!


Tijd: in 30 minuten op tafel
Aantal: voor 2 personen
Materiaal: braadpan, borsteltje, bakplaat, bakpapier
Ingrediënten
  • 1 rode ui, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 250 g kalfsgehakt
  • 1 tl oregano
  • 1 el tomatenconcentraat
  • 1 tl harissapasta
  • 1 zoete puntpaprika, in stukjes
  • 1 prei, in dunne ringen
  • 1 eidooier
  • 2 volkoren (spelt)wraps
  • 4 el passata
  • 100 g gratinkaas
  • 2 handvol gemengde sla enkele tomaatjes pijnboompitten, geroosterd
Bereiding
  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Stoof de ui en knoflook aan in olijfolie. Voeg het gehakt toe en bak rul. Kruid met peper, zout, oregano, tomaten- concentraat en harissapasta. Voeg de paprika en prei toe en stoof mee.
  • Roer de eidooier los met een scheutje water.
  • Bestrijk zo’n 11/2 centimeter van de rand van de volkoren- wraps met het eigeel. Beleg ze voor de helft met de passata en het groente-gehaktmengsel (niet op de randen). Strooi er gratinkaas over en ook over de randen. Vouw de wrap dicht en duw de randen goed aan met een vork.
  • Leg de calzone op een bakplaat met bakpapier. Strijk de bovenkant van de calzone in met de rest van het eigeel. Bak 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Serveer met gemengde sla, tomaatjes op smaak gebracht met peper, fleur de sel, pijnboompitten en olijfolie.
Tips
  • Maak de saus op voorhand in een grotere portie. Je kan ze twee dagen bewaren in de koelkast of tot drie maanden in de diepvries.
  • Ook lekker met lamsgehakt.

Meer info: https://www.nooitmeerdieten.be/


bron: Sandra Bekari

ad


pub