ad

Hoe bak je gehakt mooi rul en bruin?

Laatst bijgewerkt: februari 2020
123-gehakt-vlees-01-181.jpg

nieuws

Wil je gehakt mooi bruin bakken? Hak er dan niet te snel op los...
Een paar tips die voor elke niet-vegetariër zeker van pas zullen komen.


  • Laat de pan goed opwarmen en plet ondertussen het gehakt plat met een vork of pureestamper.
  • Bedek de bodem van de pan met een laag gehakt en doe de pan niet te vol.
  • Laat het gehakt even aanbakken en roer het dan los met een vork of houten lepel.
  • Laat het mooi bruin bakken. Kruid met peper, andere kruiden en eventueel nog wat zout. Ga verder met een volgende laag tot alle gehakt rul gebakken is.

Als je antikleefpan gebruikt of als je gehakt met een hoog vetgehalte (bijvoorbeeld varkensgehakt) bakt, hoef je geen extra vetstof toe te voegen.

Bij kwaliteitsvlees komt er geen vocht uit het vlees tijdens het bakken.


bron: Hilde Deweer, lifestyleredactrice

ad


pub