Een handig wistjedatje voor in de keuken: gehakt bakken

Laatst bijgewerkt: January 2018
123-gehakt-vlees-01-181.jpg

tips - Laat de pan goed opwarmen en plet ondertussen het gehakt plat met een vork of pureestamper.
- Bedek de bodem van de pan met een laag gehakt en doe de pan niet te vol.
- Laat het gehakt even aanbakken en roer het dan los met een vork of houten lepel.
- Laat het mooi bruin bakken. Kruid met peper, andere kruiden en eventueel nog wat zout. Ga verder met een volgende laag tot alle gehakt rul gebakken is.

Als je antikleefpan gebruikt of als je gehakt met een hoog vetgehalte (bijvoorbeeld varkensgehakt) bakt, hoef je geen extra vetstof toe te voegen.
Bij kwaliteitsvlees komt er geen vocht uit het vlees tijdens het bakken.

bron: Hilde Deweer, lifestyleredactrice
verschenen op : 27/01/2018

Reageer zelf

verberg bovenstaande gegevens :
je naam en emailadres verschijnen dan niet bij je reactie.
hou me op de hoogte van reacties :
telkens iemand een reactie plaatst bij dit bericht ontvang je een e-mail.
tekens over.
pub

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Nee, bedankt