ad
Voor jou gelezen op Het Nieuwsblad

Deze bacteriën zitten in je handtas

Laatst bijgewerkt: november 2019

nieuws

Je handtas is een broeihaard van bacteriën. Dat is de conclusie van een Amerikaanse onderzoekster. Volgens haar is het geen overbodige luxe om je tas wekelijks schoon te maken.

Professor biomedische wetenschappen Donna Duberg, verbonden aan de universiteit van Saint Louis in de Amerikaanse staat Missouri, zegt dat onze handen per half uur zo’n 300 verschillende oppervlakken aanraken. De oppervlakken - denk aan deurklinken en toonbanken - zijn niet allemaal even schoon, waardoor er bacteriën achterblijven op onze handen. Die worden dan weer gedropt in onze handtas tussen lippenstiften, een make-upspiegel, een geldbeugel en gsm.

Daarnaast zetten we handtassen vaak neer op openbare plaatsen zoals de bus en een toilet, waar het barst van de bacteriën. Volgens Dunberg is het dan ook niet onlogisch dat de E. Coli bacterie en stafylokokken in onze handtas ‘wonen’. Wie een goed immuunsysteem heeft zal er niet gauw ziek van worden, maar het is raadzaam om je handtas een keer per week grondig schoon te maken. Zo kunnen ‘vieze beestjes’ zich niet vastklampen aan etensresten. Je gsm en sleutelbos kan je schoonmaken met een ontsmettend doekje.

Artikel uit Het Nieuwsblad
bron: http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20160405_02220143

Het Nieuwsblad
ad


pub