Alledaagse ontstekingsklachten verhogen risico op trombose

Laatst bijgewerkt: augustus 2019

nieuws Alledaagse, relatief onschuldige ontstekingsklachten zoals luchtweginfecties, diarree of een grieperig gevoel, brengen een verhoogde kans op trombose met zich mee. Hierdoor vergroot het risico op een longembolie of een trombosebeen. Dat blijkt uit onderzoek aan de universiteit van Groningen.

Ook andere ziekten, zoals chronische infecties en auto-immuunziekten, zorgen voor een verhoogd risico op trombose. De ziekte van Crohn en colitis ulcerosa zijn hier voorbeelden van. Tijdens een opvlamming van een chronische darmziekte is het risico op veneuze trombose tot acht maal verhoogd. Ook patiënten met een HIV-infectie hebben een hoog risico op veneuze en arteriële trombose, zoals een hartinfarct of een beroerte. Een infectie met cytomegalovirus veroorzaakt bij deze patiënten een extra verstoring van de stollingsfactoren in het bloed.

Bij patiënten met een acute veneuze trombose bestaat er een relatie tussen het bloedglucose en de trombose. Hoe hoger de glucosewaarden, hoe groter de waarschijnlijkheid dat er een veneuze trombose gevonden wordt.
Passiflora forte – Rustgevend bij stressmomenten [copy] Passiflora forte – Rustgevend bij stressmomenten [copy]
A.Vogel

Vind rust in tijden van stress en spanning met de combinatie van ontspannende planten.

Meer weten ?

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram