Nieuwsbrief 9 november

Laatst bijgewerkt: november 2023
Gezondheid
Nieuwsbrief
donderdag 9 november

Wat doet magnesium voor onze gezondheid?

Magnesium is een mineraal dat voorkomt in graanproducten, groente, noten, melkproducten en vlees. Ons lichaam heeft magnesium nodig voor onder andere de vorming van botten en het optimaal laten functioneren spieren. Hoe kan je een tekort herkennen? En is een teveel aan magnesium schadelijk?
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Wat is het carpaal tunnel syndroom en wat kan je er aan doen?

Heb je last van tintelende vingers en/of gevoelloosheid in de vingers en de hand? Treden deze klachten vooral ‘s nachts of ‘s ochtends op? Mogelijk lijd je aan het carpaal tunnel syndroom. Dit is een veel voorkomende storing in de functie van de middelste of medianus-zenuw in de pols.

Lees verder

Gezondheid.be

Tien tips om de herfst gezond en fit door te komen

ADVERTORIAL
Nu de koude en natte seizoenen aangebroken zijn, is het essentieel om ook je gezondheids- en huidverzorgingsroutine aan te passen. Met deze tien tips houd je je lichaam, haar en huid in topconditie.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Hoe onhygiënisch is een toiletbril?

Op (openbare) toiletbrillen kunnen heel wat beestjes op de loer liggen, zoals streptokokken, stafylokokken, E. coli- en shigellabacteriën, het hepatitis A-virus, het verkoudheidsvirus en verschillende seksueel overdraagbare organismen. Is een toiletbezoek dan niet gevaarlijk?

Lees verder

Gezondheid.be

Nieuwe precieze behandeling tegen borstkanker in de maak

Hoe eerder je borstkanker ontdekt, hoe beter. Daarom is het belangrijk om je borsten vaak te checken. Biomedisch wetenschapper Simone Dalm (Erasmus Medisch Centrum) legt uit hoe je jezelf kan controleren en wat de bestaande én toekomstige behandelopties tegen borstkanker zijn.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 09/11/2023 , bijgewerkt op 13/11/2023
volgopfacebook

volgopinstagram