Nieuwsbrief 8 augustus

Laatst bijgewerkt: augustus 2023
Gezondheid
Nieuwsbrief
dinsdag 8 augustus

Groeit haar sneller of dikker na het scheren?

Mannen met weinig baardhaar denken wel eens dat ze hun baardgroei kunnen stimuleren door zich vaak te scheren. Omgekeerd geloven veel vrouwen dat ze beter hun beenhaar niet verwijderen, omdat het dan sneller zou groeien of dikker zou worden. Klopt dat eigenlijk wel?

Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Hoe kan je asbest herkennen en verwijderen?

Het is belangrijk dat risicovol asbest verwijderd wordt. Een asbestlabo of expert kan je daarbij helpen, maar je kan ook zelf controleren op asbest. Hoe kan je asbest herkennen? En kan je het asbest ook zelf verwijderen?

Lees verder

Gezondheid.be

Gezond op vakantie: 5 tips tegen een opgeblazen gevoel

Vakantie is een ideale periode om oude voedingsgewoonten in positieve zin om te buigen. Drastische maatregelen zijn meestal niet nodig. Kleine aanpassingen volstaan vaak al.

Lees verder

Gezondheid.be

Ziekte van Lyme: hoe ernstig is een besmetting?

De ziekte van Lyme is een infectie, veroorzaakt door de Borrelia-bacterie, waarvan teken drager kunnen zijn. Symptomen zijn soms uitgesproken, zoals een rode, ronde huidvlek, maar kunnen ook uitblijven. Nochtans is ingrijpen belangrijk, want onbehandeld lijdt de ziekte tot ernstige gezondheidsproblemen.

Lees verder

Gezondheid.be

De invloed van de nervus vagus op onze gezondheid

De nervus vagus is een complexe zenuw die loopt vanuit de hersenen naar verschillende organen in de borst- en buikholte en zo een sleutelrol speelt bij het reguleren van verschillende lichaamsfuncties. Het activeren en versterken van deze zenuw kan je gezondheid aanzienlijk verbeteren.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 08/08/2023 , bijgewerkt op 16/08/2023
volgopfacebook

volgopinstagram