Nieuwsbrief 7 juli

Laatst bijgewerkt: juli 2023
Gezondheid
Nieuwsbrief
vrijdag 7 juli

Supplement berberine als alternatief voor afslankmiddel Ozempic?

Het diabetesmedicijn Ozempic is zodanig populair bij het grote publiek dat de vraag het aanbod overstijgt, tot grote frustratie van diabetici. Berberine is een natuurlijke stof met een gelijkaardige werking. Kan berberine als surrogaat dienen voor het gewichtsreducerende Ozempic? Wat zijn de bijwerkingen?
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

1 op 5 mannen heeft last van erectiestoornissen

1 op de 5 mannen ouder dan 18 heeft last van erectiestoornissen, en na de leeftijd van 40 stijgt dat aantal zelfs tot 1 op de 3. Slechts weinigen raadplegen een arts, terwijl er nochtans veel behandelingen mogelijk zijn.

Lees verder

Gezondheid.be

Hoe (on)gezond is chocolade?

Chocolade op zichzelf is niet per se slecht voor je, maar de hoeveelheid en kwaliteit van de chocolade die je eet kan van invloed zijn op je gezondheid. Een woordje uitleg.

Lees verder

Gezondheid.be

10 tips om veilig te zwemmen

Ga alleen zwemmen in vergunde zwem- en recreatiezones of waar ook veel andere toeristen zwemmen. Zwem bij voorkeur alleen op plekken waar een redder toezicht houdt.

Lees verder

Gezondheid.be

IVF: procedure en kostprijs

Normaal gesproken vindt de bevruchting plaats in de eileider van de vrouw, maar bij ivf gebeurt de bevruchting buiten het lichaam. Hoe verloopt IVF, en wat is de kostprijs? Fertiliteitsarts Elke Struiwig vertelt er ons alles over.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 07/07/2023 , bijgewerkt op 12/07/2023
volgopfacebook

volgopinstagram