Nieuwsbrief 7 december

Laatst bijgewerkt: december 2023
Gezondheid
Nieuwsbrief
donderdag 7 december

Een open relatie starten: ‘Afspraken maken rond 4 pijlers’

“Steeds meer koppels en individuen tonen interesse in andere relatievormen dan monogame of serieel monogame relaties,” vertelt seksuologe en relatietherapeute Vanessa Muyldermans. Een hype? “Nee hoor, polyamorie bestaat al sinds de prehistorie. We hebben echter lange tijd de mainstream gevolgd, dingen verdrukt en verstopt. De laatste jaren gaan mensen veel bewuster en actiever nadenken over wie ze zijn, hoe ze zich voelen. We zien in dat er meer keuzes zijn dan 1 en 0.”
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Sjögren syndroom (SS): droge ogen (ziekte van Gougerot)

Het Sjögren syndroom (SS) is een ziekte waarbij de traan- en speekselklieren chronisch ontstoken raken, waardoor verminderde afscheiding van tranen en speeksel ontstaat, met klachten als droge ogen en droge mond.

Lees verder

Gezondheid.be

Diabetische dermopathie: wat zijn suikerplekken?

Suikerplekken noemt men in medische termen ‘diabetische dermopathie’. Het zijn ovale rode plekken van een halve tot één centimeter die vooral op de scheenbenen zitten. De plekken komen vaker voor bij mensen boven de 50 jaar en bij mensen die al langer diabetes hebben.

Lees verder

Gezondheid.be

Physalis: kleine oranje bes als powerfood

De physalis is een mooie kleine, ronde, oranje vrucht die een beetje lijkt op een miniatuursinaasappel of een sinaasappelkers. De heerlijk zure smaak is vooral lekker in desserts en gebak, maar je kan de vrucht eigenlijk op duizend-en-een manieren eten.

Lees verder

Gezondheid.be

Zo zorg je voor een brandveilige kerstboom

Elk jaar gebeuren er nog ongelukken met een kerstboom die vuur vat. Hoe kan je een brand voorkomen? Enkele tips.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 07/12/2023 , bijgewerkt op 14/12/2023
volgopfacebook

volgopinstagram