Nieuwsbrief 7 augustus

Laatst bijgewerkt: augustus 2023
Gezondheid
Nieuwsbrief
maandag 7 augustus

Waarom zijn blauwe bessen zo gezond?

De vraag naar blauwe bessen is de afgelopen jaren enorm gestegen. Het gezonde imago van de vrucht heeft daar wellicht mee te maken. Aangezien blauwe bessen zoveel antioxidanten bevatten, schrijft men er namelijk veel gezondheidsvoordelen aan toe. Nog niet alle effecten zijn echter bewezen.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Bij, wesp, hoornaar of hommel: wat doen bij een steek?

Elke zomer worden duizenden mensen gestoken door wespen en bijen. Meestal blijft het bij een pijnlijke zwelling en wat jeuk, maar sommige mensen reageren allergisch op een steek. Bij die mensen kan er zelfs een levensbedreigende shock optreden.

Lees verder

Gezondheid.be

SPF zonnecrème: mag je langer in de zon blijven met een hoge factor?

SPF staat voor Sun Protection Factor: een beschermingsfactor die de huid beschermt tegen schadelijke UV-stralen. SPF geeft aan hoelang je beschermd in de zon kan zitten met zonbescherming (zonnebrandcrème), voordat er zonverbranding optreedt.

Lees verder

Gezondheid.be

Wat kan je doen tegen water in je oor?

Water in je oor is niet alleen vervelend, als het water lang blijft zitten, kan je gehoorgang ook ontsteken. We geven enkele tips om het gemakkelijk te verwijderen.

Lees verder

Gezondheid.be

Recept: gazpacho van watermeloen

Een fris, pittig en kleurrijk zomers soepje of hapje. Ideaal om in een mum van tijd iets feestelijks op tafel te zetten.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 07/08/2023 , bijgewerkt op 10/08/2023
volgopfacebook

volgopinstagram