Nieuwsbrief 30 november

Laatst bijgewerkt: december 2023
Gezondheid
Nieuwsbrief
donderdag 30 november

Kan stress je prestaties echt verbeteren?

Stress wordt zelden als iets positiefs gezien, zeker niet op het werk. Hoewel chronische stress lichamelijk ernstige schade kan toebrengen, zijn sommige psychologen overtuigd dat een beetje angst ons vermogen om een taak uit te voeren net kan vergroten. Het gaat erom de optimale dosis stress te vinden, om zo onze prestaties te verbeteren.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Podcast: voeding bij prikkelbare darm syndroom (PDS)

PDS kan zich uiten in diarree of juist verstopping, in buikpijn tot winderigheid. In deze podcastaflevering vertelt maag-darm-leverarts Ben Witteman onder andere wat je zélf kunt doen aan een prikkelbare darm, bijvoorbeeld door anders te eten.

Lees verder

Gezondheid.be

SOS darmen in nood: hoe herstel je je spijsvertering na de zomer?

ADVERTORIAL
De zomer is het seizoen van de barbecues, aperitiefjes op het terras en de lekkerste gerechtjes om te delen met familie. Ons lichaam kan moeite hebben om al die voeding goed te verteren. Gelukkig hebben wij tips om je spijsvertering te herstellen zodat je dit najaar opnieuw in topvorm bent.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Speen: wat zijn aambeien en wat kan je doen?

Aambeien of hemorroïden zijn verwijdingen en uitzakkingen van bloedvaten in en rond de anus. Heel wat mensen hebben aambeien zonder dat dit enige last bezorgt.

Lees verder

Gezondheid.be

Wat niemand je vertelt over de overgang

De gemiddelde leeftijd waarop de overgang begint, is 45 jaar. Laat dat nu net de leeftijd van Liesbeth Gijsel zijn, auteur van het boek ‘F*ck de menopauze. Wat niemand je vertelt over de overgang’.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 30/11/2023 , bijgewerkt op 04/12/2023
volgopfacebook

volgopinstagram