NIeuwsbrief 3 november

Laatst bijgewerkt: november 2023
Gezondheid
Nieuwsbrief
vrijdag 3 november

Covid-19: wat zijn de dominante varianten in België deze herfst?

De dominante varianten begin november? EG5 en HV.1. Zijn de vaccins effectief tegen deze subvarianten? Wat zijn de symptomen van een besmetting met covid? En moet je je eigenlijk nog testen op een coronabesmetting?
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Diepe veneuze trombose (DVT) of trombosebeen

Trombose is het ernstigst in slagaders (die het bloed van het hart naar de organen vervoeren) en in diep gelegen aders. Zo'n diepe veneuze trombose (DVT) bevindt zich meestal in een bekkenader, een dijbeenader of een kuitader. Vandaar de populaire naam ‘trombosebeen’.

Lees verder

Gezondheid.be

Contra-indicaties: wanneer gebruik je beter geen ibuprofen?

Samen met paracetamol is ibuprofen een van de meest gebruikte medicijnen. Maar wist je dat je ibuprofen beter niet kunt innemen als je waterpokken, longontsteking, angina pectoris, een oorontsteking of sinusitis hebt? Bij een maagzweer of hartaandoening kan het zelfs ronduit gevaarlijk zijn.

Lees verder

Gezondheid.be

Dwangstoornissen of obsessieve-compulsieve stoornissen (OCD)

Een dwangstoornis of obsessieve-compulsieve stoornis (OCS) wordt gekenmerkt door dwanggedachten (obsessies) en dwanghandelingen (compulsies). Men schat dat ongeveer 1,5 à 2% van de bevolking lijdt aan een dwangstoornis. Wat zijn de symptomen, en wat kan je eraan doen?

Lees verder

Gezondheid.be

Waarom mogen kinderen jonger dan 1 jaar geen honing eten?

Kinderen zijn dol op alles wat zoet is en ook bij honing likken ze hun vingers af. Toch wordt het sterk afgeraden om kinderen jonger dan één jaar honing te geven. Waarom is dat?

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 03/11/2023 , bijgewerkt op 07/11/2023
volgopfacebook

volgopinstagram