NIeuwsbrief 27 oktober

Laatst bijgewerkt: november 2023
Gezondheid
Nieuwsbrief
vrijdag 27 oktober

Neusdouche: waarom onze neus spoelen met zout water?

Door een verkoudheid, allergie, sinusitis of een neusoperatie kan je neusslijmvlies ontsteken of beschadigen. Neussprays kunnen verslavend werken als je ze te lang gebruikt. Beter is om je neus te spoelen met zout water. Totaal ongevaarlijk, en zeer effectief.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Erfelijke borstkanker

In België heeft iedere vrouw een risico van ongeveer 1 op 10 om ooit borstkanker te krijgen. Bij 5 à 10% van de vrouwen gaat het om een erfelijke vorm van borstkanker. De erfelijke vorm wordt meestal op jongere leeftijd vastgesteld - tussen de 35 en 60 jaar.

Lees verder

Gezondheid.be

Wondroos (erysipelas): een ernstige huidinfectie

Bacteriën – streptokokken en/of stafylokokken – zijn op elke huid aanwezig en zijn normaal onschuldig, maar wanneer ze zich in een wond nestelen kunnen ze zich uitbreiden en een infectie veroorzaken: wondroos. De infectie is niet alleen vervelend, maar kan ook gevaarlijk zijn.

Lees verder

Gezondheid.be

Xenotransplantatie: dieren als donor voor menselijke organen

Een xenotransplantatie is een transplantatie van dierlijke organen of weefsels bij de mens. Xenotransplantatie kan een oplossing zijn voor het wereldwijde donortekort en de grote wachtlijsten voor organen.

Lees verder

Gezondheid.be

Paddenstoelen: lekker, veelzijdig en gezond

Het assortiment paddenstoelen is groot. De witte champignon is het best gekend in onze keuken. Maar ook de reuzenchampignon, de kastanjepaddenstoel, de oesterzwam en de shii-take winnen aan belangstelling. Hoe weet je of ze vers zijn en hoe moet je ze schoonmaken?

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 27/10/2023 , bijgewerkt op 07/11/2023
volgopfacebook

volgopinstagram