Nieuwsbrief 27 juli

Laatst bijgewerkt: augustus 2023
Gezondheid
Nieuwsbrief
donderdag 27 juli

Mycotoxinen (schimmelgif): 'Gooi beschimmeld voedsel weg'

"Als je yoghurtje bij het openen bovenaan beschimmeld is, mag je ervan uitgaan dat de mycotoxinen tot onderaan het potje zitten", vertelt Eric De Maerteleire, bio-ingenieur en doctor in de Landbouwkundige en Toegepaste Biologische Wetenschappen. Wat zijn mycotoxinen precies? En wat is het gevaar?
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Wat kan je doen tegen bedwantsen?

Bedwantsen zijn kleine beestjes die leven van bloed van onder andere mensen. Ze danken hun naam aan de plek waar ze meestal te vinden zijn, namelijk in en rond het bed, in de zoom van matrassen, beddengoed, bedframe, enzovoort. Hoe kan je jouw hotelkamer (of eigen kamer) checken op bedwantsen?

Lees verder

Gezondheid.be

Rijbroeksyndroom of lipoedeem: een erfelijke stoornis in de vetverdeling

Sommige mensen, vooral vrouwen, hebben overmatig dikke heupen, benen of armen, zonder dat er evenwel sprake is van overgewicht. Deze mensen lijden mogelijk aan lipoedeem. We zetten alle symptomen op een rij.

Lees verder

Gezondheid.be

Hoe warm je voedsel correct op in de microgolfoven?

Het klinkt misschien als een overbodige vraag. En ja er is uiteraard wel een handleiding bij het toestel dat je hebt gekocht, maar toch gebruiken veel mensen hun microgolfoven niet op de juiste manier. Vijf vuistregels voor een optimaal resultaat.

Lees verder

Gezondheid.be

Waarom zouden ouderen vaker moeten lopen?

Bewegen is goed voor je motoriek en je geheugen. Volgens neuropsycholoog professor Scherder zouden ouderen dan ook meer moeten worden gestimuleerd om te bewegen. Hij legt alles haarfijn uit in een online collega van Universiteit van Nederland.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 27/07/2023 , bijgewerkt op 07/08/2023
volgopfacebook

volgopinstagram