Nieuwsbrief 26 maart

Laatst bijgewerkt: april 2024
Gezondheid
Nieuwsbrief
dinsdag 26 maart

Is Chinees eten gezond?

Hoewel de traditionele Chinese keuken met basisproducten als groenten, tofu en zeevruchten heel gezond is, zijn de Chinese gerechten die je bij ons vindt, dat niet altijd. Veel van die gerechten bevatten veel koolhydraten en vet, in veel te grote porties. Wat bestel je dan best?
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Menopauze: de meest voorkomende klachten

De menopauze of overgang luidt bij de vrouw de fase in waarin ze niet langer vruchtbaar is. De eierstokken maken minder hormonen aan, en dat dat kan gepaard gaan met klachten, zowel fysiek als mentaal.

Lees verder

Gezondheid.be

De impact van lichaamsbeweging in de strijd tegen kanker

Onco-revalidatie zou patiënten in staat kunnen stellen om te beginnen (of door te gaan) met regelmatige lichaamsbeweging om de bijwerkingen van de ziekte beter te beheersen, gemakkelijker te herstellen en hun gezondheid te verbeteren. Dat meldt Stichting tegen Kanker.

Lees verder

Gezondheid.be

Spinale musculaire atrofie of spinale spieratrofie (SMA)

Spinale musculaire atrofie (SMA) is een erfelijke ziekte die zenuwen en spieren aantast, waardoor die steeds zwakker worden. Het treft meestal baby's en kinderen, maar kan zich ook bij volwassenen ontwikkelen. Symptomen en prognose variëren afhankelijk van het type SMA.

Lees verder

Gezondheid.be

Wat is een auto-immuunziekte?

Er zijn meer dan 80 zogenaamde auto-immuunziekten en ze hebben allemaal één ding gemeen: ze zijn het gevolg van een falen van het immuunsysteem, dat de gezonde cellen van het lichaam aanvalt. Wie loopt het grootste risico om een auto-immuunziekte te ontwikkelen?

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 26/03/2024 , bijgewerkt op 04/04/2024
volgopfacebook

volgopinstagram