Nieuwsbrief 26 juni

Laatst bijgewerkt: juli 2023
Gezondheid
Nieuwsbrief
maandag 26 juni

Juist ademen: hartcoherentie als antwoord op stress, burn-out en hyperventilatie

Stress en burn-outs worden vandaag vooral vanuit een psychisch-therapeutische invalshoek benaderd. Dat is belangrijk, want je manier van denken speelt zeker een rol in de ontwikkeling van een burn-out. Maar lichamelijke klachten doen dat ook. Het is net op deze lichamelijke problematiek dat hartcoherentietraining een grote impact heeft. 

Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Pancreatitis: ontsteking van de pancreas of alvleesklier

De acute pancreatitis heeft in 70% tot 90% van de gevallen een mild verloop en de sterftekans als gevolg van deze aandoening is daarbij laag (ongeveer 3%). Maar de aandoening kan ook een minder gunstig verloop hebben. We geven een globaal overzicht van de klachten en de behandelingsmogelijkheden.

Lees verder

Gezondheid.be

Welke rol speelt kalium in je lichaam?

Kalium is een mineraal dat een belangrijke functie vervult in ons lichaam. Het helpt bij een aantal essentiële lichaamsfuncties, zoals bloeddruk, spijsvertering, hartritme en pH-balans. Heb je een tekort of een overschot aan kalium, dan kunnen er klachten ontstaan.

Lees verder

Gezondheid.be

Wat is ferritine en welke bloedwaarden zijn normaal?

De hoeveelheid ferritine in het bloed geeft aan hoeveel ijzer in het lichaam aanwezig is. Zowel een teveel als een tekort aan ijzer heeft negatieve gevolgen.

Lees verder

Gezondheid.be

Recept: slaatje met aardbei, ham, feta en meloen

De aardbei is met stip de fruitsoort die met de zomermaanden wordt geassocieerd. De bite gaat van zacht tot stevig, de smaak van zoetzuur tot zoet. Heerlijk bij een ijsje, maar ook superlekker in een fris slaatje! Probeer eens deze zomerse side dish.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 26/06/2023 , bijgewerkt op 03/07/2023
volgopfacebook

volgopinstagram