Nieuwsbrief 23 november

Laatst bijgewerkt: november 2023
Gezondheid
Nieuwsbrief
donderdag 23 november

Sepsis (bloedvergiftiging) en septische shock

Sepsis of bloedvergiftiging is een ontstekingsreactie van het lichaam op een ernstige infectie. Het lichaam reageert op deze infectie door de eigen weefsels te beschadigen. Daardoor gaan de organen slechter werken of volledig uitvallen met de dood tot gevolg. De symptomen snel herkennen vergroot de overlevingskansen.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Depressie: waarom zo'n lange lijdensweg?

Sociale afwijzing is voor iedereen moeilijk, maar voor mensen met een depressie is het nog veel pijnlijker. De negatieve ervaring komt veel harder binnen en blijft langer hangen. Hoe komt dat? Waarom kunnen depressieve mensen zich niet gewoon 'herpakken'?

Lees verder

Gezondheid.be

Pityriasis versicolor: wat zijn die bruine vlekken op de huid?

Heb je lichte of donkere vlekken opgemerkt op je huid? Dan kan het om pityriasis versicolor gaan, een veel voorkomende mycotische huidinfectie veroorzaakt door gist, waarvan de huidplekken vaak worden verward met zonnevlekken.

Lees verder

Gezondheid.be

Shampoo: welke ingrediënten moet je vermijden?

De ingrediëntenlijst van een shampoo is vaak uitgebreid, en lang niet alle ingrediënten zijn goed voor je. Neem er je shampoo even bij en check het etiket. We overlopen welke ingrediënten je beter vermijdt.

Lees verder

Gezondheid.be

Podcast: gezonde levensstijl bij diabetes type 2

In de podcast "Gezond Gesprek" wordt diabetoloog prof. Hanno Pijl geïnterviewd over de aanpak van overgewicht en type 2 diabetes. Hij benadrukt dat de oplossing niet primair ligt in medicatie zoals pillen of insuline.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 23/11/2023 , bijgewerkt op 30/11/2023
volgopfacebook

volgopinstagram