Nieuwsbrief 23 mei

Laatst bijgewerkt: mei 2023
Gezondheid
Nieuwsbrief
dinsdag 23 mei

Tekenencefalitis na tekenbeet: griepachtige symptomen met mogelijk ernstige gevolgen

"Bij tekenencefalitis kunnen ongeveer twee weken na de tekenbeet ernstige symptomen opduiken. Zo kan de virale infectie de hersenen en het ruggenmerg aantasten. Er bestaat geen specifieke behandeling," vertelt dr. Charlotte Martin, afdelingshoofd Infectieziekten, CHU Saint-Pierre.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Chronisch Vermoeidheidssyndroom (ME/CVS)

ME/CVS is een niet-aangeboren, chronische en complexe multisysteemziekte. Onderzoeker Jolien Hendrix (VUB - KU Leuven): "Zelfs de kleinste inspanning kan leiden tot symptomen zoals extreme vermoeidheid, brain fog en spierpijn, wat het dagelijks functioneren en de levenskwaliteit aantast."

Lees verder

Gezondheid.be

Mythomanie: als hardnekkig liegen een ziekte is

Liegen om het leven makkelijker te maken, de werkelijkheid opsmukken om indruk te maken op iemand, iedereen maakt er zich schuldig aan. Voor oplichters is het vervalsen van de werkelijkheid zelfs een manier van leven. Maar mythomanie gaat nog verder: het maskeert psychologisch lijden.

Lees verder

Gezondheid.be

Alles wat je moet weten over peper

Wat koop je best: witte peper, zwarte peper, cayennepeper of nog een andere soort? Een gepeperde uitleg over het verschil tussen al deze variëteiten hot stuff.

Lees verder

Gezondheid.be

Zo draag je best een Maxi-Cosi

Wie al eens langer dan twee minuten een Maxi-Cosi moest dragen, weet dat zo'n ding best lomp is. Je baby mag dan wel genieten van het geschommel, voor jou is het allerminst comfortabel. Goed nieuws: there is a way!

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 23/05/2023 , bijgewerkt op 30/05/2023
volgopfacebook

volgopinstagram