Nieuwsbrief 23 juni

Laatst bijgewerkt: augustus 2023
Gezondheid
Nieuwsbrief
vrijdag 23 juni

Wat moet je doen bij een wespensteek?

Hoe vervelend ze ook zijn, haal nooit uit naar wespen. Zo voelen ze zich bedreigd en zullen ze steken. Houd bij een wespensteek het hoofd koel en volg de juiste stappen. Vooral als je allergisch reageert op het gif na een wespensteek.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Waarom we net níet in een zakje moeten ademen als we hyperventileren

Nog steeds ademen mensen in een plastic of papieren zak bij hyperventilatie in de hoop zo rustig te worden, maar dat kan het hyperventileren net versterken. Jos Jazie, cognitief gedragstherapeut en jarenlang actief bij het Angstcentrum, geeft een woordje uitleg.

Lees verder

Gezondheid.be

Oedeem: Wanneer zijn gezwollen benen, enkels en voeten gevaarlijk?

Tijdens de warme zomermaanden krijgen we sneller last van gezwollen benen, enkels en voeten. Hoe komt dat? We lijsten met behulp van UZ Gent de mogelijke oorzaken op. De meeste zijn onschuldig en kunnen vrij gemakkelijk verholpen worden. Andere zijn ernstiger en vergen een specifieke behandeling.

Lees verder

Gezondheid.be

Wanneer heb je recht op een mantelzorgpremie?

Verzorg je een familielid of vriend die tijdelijk of permanent hulpbehoevend is, bijvoorbeeld door een fysieke of verstandelijke beperking of door een psychische aandoening? Dan kan je recht hebben op een financiële tegemoetkoming. Misschien heb je ook recht op (tijdelijk) verlof.

Lees verder

Gezondheid.be

Hoeveel calorieën zitten er in alcohol?

De meeste mensen weten wel dat alcohol niet goed is voor de lijn, maar velen onderschatten hoeveel calorieën een glas bier of wijn effectief bevat. We maakten een overzicht.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 23/06/2023 , bijgewerkt op 28/08/2023
volgopfacebook

volgopinstagram