Nieuwsbrief 21 augustus

Laatst bijgewerkt: augustus 2023
Gezondheid
Nieuwsbrief
maandag 21 augustus

Oververmoeid: wat zijn de kenmerken van narcolepsie (chronische slaapziekte)?

Narcolepsie is een chronische slaapstoornis die zich kenmerkt door continue slaperigheid overdag en plotse aanvallen van slaap. Soms gaat narcolepsie gepaard met verlies van spierspanning (kataplexie), vaak uitgelokt door sterke emoties.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

De effecten en bijwerkingen van ketamine als partydrug

Ketamine is een snelwerkend verdovingsmiddel dat men in ziekenhuizen gebruikt bij onder meer pijnlijke chirurgische ingrepen. In de jaren 90 deed ketamine zijn intrede in het uitgaansmilieu als partydrug. Bij ongecontroleerd gebruik kan ketamine zware risico’s inhouden.

Lees verder

Gezondheid.be

Veelvoorkomende oorzaken van pijn aan de heup

Pijn aan de heup is een veelvoorkomende klacht die verschillende oorzaken kan hebben. Afhankelijk van de oorzaak, is er een passende behandeling. We zetten enkele mogelijke oorzaken en behandelingen op een rij.

Lees verder

Gezondheid.be

Wat zijn de voorzorgsmaatregelen om een zwembad hygiënisch te houden

Een waterpark of een zwembad zijn verfrissend en uitnodigend bij warm zomerweer, maar ze kunnen ook een aantal gevaren verbergen. Hoe hou je het hygiënisch? Enkele tips.

Lees verder

Gezondheid.be

Recept: zelfgemaakte (fruit)frisco’s om van te smullen

Op een warme zomerdag gaat de diepvriesdeur iets vaker open: een ijsje of een frisco is een welkome verfrissing. Maar je kunt ook zelf frisco’s maken op basis van gezonde ingrediënten zoals nootjes en fruit.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 21/08/2023 , bijgewerkt op 27/08/2023
volgopfacebook

volgopinstagram