NIeuwsbrief 20 oktober | gezondheid.be

NIeuwsbrief 20 oktober

Laatst bijgewerkt: oktober 2023
Gezondheid
Nieuwsbrief
vrijdag 20 oktober

Hoe gezond zijn mandarijnen?

Een mandarijn is een citrusvrucht die verwant is aan de sinaasappel, maar sterker en zoeter smaakt. Welke gezondheidseffecten heeft de mandarijn precies? En wat is het verschil met clementines?
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Wat zijn die onderhuidse bultjes en knobbels?

Een nieuw knobbeltje of bultje op je lichaam kan een reden tot ongerustheid zijn. Mensen zien het soms als een voorbode van kanker maar meestal is het onschuldig. Als knobbels van grootte of van uiterlijk veranderen of als ze pijnlijk of rood worden, contacteer je het best een arts.

Lees verder

Gezondheid.be

Wat zijn bètablokkers en wat zijn de bijwerkingen?

Bètablokkers werken in op de drie stresshormonen: adrenaline, noradrenaline en cortisol, stoffen die vrijkomen bij stress, emotie en inspanning. Bètablokkers gaan de receptoren van deze hormonen blokkeren, zodat ze hun functie niet meer kunnen vervullen. Maar dat heeft wel bijwerkingen.

Lees verder

Gezondheid.be

Hoe moet je het neusje van een baby spoelen?

Een lichte verkoudheid is meestal onschuldig, ook bij baby's, maar natuurlijk wel vervelend. Zeker als een verstopte neus de slaap verstoort. Het neusje regelmatig spoelen is veruit de beste remedie, ook bij een hoest trouwens, maar hoe moet dat dan precies?

Lees verder

Gezondheid.be

9 tips om je wandeling intensiever te maken

Volwassen zouden per week 150 minuten moeten bewegen aan matige intensiteit. Met een dagelijkse wandeling van slechts 22 minuten bereik je dat doel al, maar wat als je die wandeling nu eens kracht bij zet en zo nog meer gezondheidsvoordelen plukt? Met deze tips maak je van je wandeling een work-out.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 20/10/2023 , bijgewerkt op 26/10/2023