Nieuwsbrief 20 juni

Laatst bijgewerkt: juni 2023
Gezondheid
Nieuwsbrief
dinsdag 20 juni

Hoe ongezond is suiker en zoetstof echt?

Er bestaan veel verhalen over de negatieve invloed van suiker op onze gezondheid, maar niet alles is ook wetenschappelijk bewezen. Het verband tussen suiker en overgewicht bijvoorbeeld, is niet zo simpel. Een woordje uitleg.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Wat is gastro-esofagaal reflux of maagzuur?

Een zure oprisping of zuurbrand is op zich niet erg. Het wordt pas hinderlijk wanneer men frequent last heeft van dit terugvloeiend maagzuur. In dat geval spreekt men van gastro-esofagaal reflux (GERD).

Lees verder

Gezondheid.be

Wat is Amyotrofische Laterale Sclerose (A.L.S.)?

Een ALS-patiënt overlijdt gemiddeld 33 maand na de diagnose door verlamming van de ademhalings- of slikspieren. Wat is ALS precies? En wat zijn de eerste symptomen?

Lees verder

Gezondheid.be

Waarom zijn groene groenten zo gezond?

Groene groenten zijn ware gezondheidsbommen voor ons lichaam, maar weinig mensen eten er echter voldoende van. De supersterren onder de groene groenten zijn waterkers, snijbiet, bietenbladeren, spinazie en witlof, maar ook Chinese kool, boerenkool en bladsla.

Lees verder

Gezondheid.be

De verschillende soorten zwemhulpmiddelen voor kleine kinderen

Normaal is er wel een badmeester in de buurt, maar een ongeluk is snel gebeurd. Zwemvestjes en zwembanden zijn geen overbodige luxe, maar welk soort zwembandje gebruik je wanneer?

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 20/06/2023 , bijgewerkt op 29/06/2023
volgopfacebook

volgopinstagram