NIeuwsbrief 2 november

Laatst bijgewerkt: november 2023
Gezondheid
Nieuwsbrief
donderdag 2 november

Portfoliodieet voor cholesterol

Het portfoliodieet is een voedingspatroon dat gericht is op het verlagen van je cholesterolgehalte. Er zijn geen strikte regels of beperkingen over welke voedingsmiddelen je moet eten of vermijden. In plaats daarvan richt het zich op een paar belangrijke ingrediënten waarvan is aangetoond dat ze een gezond cholesterolgehalte ondersteunen.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Waarom doe je aan zelfsabotage hoe kom je ervan af?

Sommige mensen hebben het gevoel vast te zitten in patronen die problemen in hun leven creëren en hen ervan weerhouden hun doelen te bereiken. Het gaat hier om zelfsabotage: gedragingen of gedachtepatronen die je tegenhouden en voorkomen dat je doet wat je wilt doen.

Lees verder

Gezondheid.be

Podcast Blijven Ademen: hyperventilatie

In deze podcast van Blijven Ademen heeft Katrien Geeraerts het over hyperventilatie. Mensen die hyperventileren ervaren intense symptomen en emotionele stress, maar omdat er geen fysieke tekenen zijn, kunnen anderen soms moeite hebben om de ernst van de situatie te begrijpen, vertelt ze.

Lees verder

Gezondheid.be

Stress en walging: wat als ASMR het tegenovergestelde effect heeft?

ASMR zou een rustgevende, tintelende sensatie opwekken die begint op de hoofdhuid en verdergaat naar de achterkant van de nek en de wervelkolom. Toch is er ook een deel van de bevolking dat sterke negatieve gevoelens ervaart bij ASMR. Ze worden er net rusteloos en gestresseerd van. Hoe komt dat?

Lees verder

Gezondheid.be

Bloedverlies tijdens menstruatie: wat is 'normaal'?

Maar liefst 1 op de 5 vrouwen tussen de 35 en 55 jaar heeft last van hevig bloedverlies tijdens de menstruatie. Hevig is een subjectief begrip. Hoeveel bloedverlies is normaal? Wat gebeurt er als je te veel bloed verliest. Hoe meet je de hoeveelheid eigenlijk? Menstruatiedeskundige Paula Kragten geeft uitleg.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 02/11/2023 , bijgewerkt op 07/11/2023
volgopfacebook

volgopinstagram