Nieuwsbrief 2 juni

Laatst bijgewerkt: juni 2023
Gezondheid
Nieuwsbrief
vrijdag 2 juni

Nieuwe studie toont aan wat ons écht aantrekkelijk maakt voor muggen

Een team van de Virginia Tech University veegt alle vorige hypotheses van tafel en zegt de echte reden gevonden te hebben voor waarom de ene persoon meer muggen aantrekt: “Het heeft niets te maken met transpiratie, bloedgroep, CO2-uitstoot en alcoholgebruik, maar wel met onze cosmeticaproducten.”
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Hoe gezond is elektrisch fietsen?

De populariteit van de elektrische fiets of e-bike illustreert het: we houden ervan om gezwind en comfortabel een langer fietstraject af te leggen. Het milieu vaart er alvast goed bij, maar is elektrisch fietsen ook voordelig voor onze gezondheid? En is het even gezond als 'gewoon' fietsen?

Lees verder

Gezondheid.be

Fototoxiciteit: met welke geneesmiddelen mag je niet in de zon?

De combinatie van chemische stoffen, die onder andere in medicijnen zitten, en UV-stralen kan celbeschadiging veroorzaken, waardoor je een huiduitslag krijgt die lijkt op ernstige zonnebrand. Voor welke medicijnen let je beter op?

Lees verder

Gezondheid.be

Wat is een doula en hoeveel kost een doula jou?

Je hoort de term voortaan vaker en vaker: een doula. Maar wat is een doula precies? Is het een vroedvrouw? Een bevallingscoach? En hoeveel kost de hulp van een doula jou? Alle info op een rij.

Lees verder

Gezondheid.be

Kan je spataders voorkomen?

Spataders zijn verzwakte en uitgezette aders. Bij spataders werken de kleppen in de aders van de benen, die voorkomen dat het bloed terug naar beneden zakt, niet goed meer waardoor het bloed wel terug kan vallen in de richting van de benen. Wat kan je doen om ze te voorkomen?

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 02/06/2023 , bijgewerkt op 11/06/2023
volgopfacebook

volgopinstagram