Nieuwsbrief 18 juli

Laatst bijgewerkt: juli 2023
Gezondheid
Nieuwsbrief
dinsdag 18 juli

Helpt het FODMAP-dieet bij prikkelbaredarmsyndroom?

Veel patiënten met het prikkelbaredarmsyndroom ervaren een verband tussen hun voedingspatroon en de klachten. Uit onderzoek blijkt dat je met het FODMAP-dieet in enkele maanden tijd kan opsporen welke voedingsmiddelen jou PDS-klachten geven.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Watervergiftiging: waarom is te veel water ongezond?

Wanneer je bij warm weer en tijdens inspanning veel zweet, is het essentieel om dat verloren vocht aan te vullen. Maar je mag ook niet overdrijven: als je te veel water of een isotone sportdrank drinkt, kan je een zogenaamde watervergiftiging krijgen. Wat is dat precies? En hoe gevaarlijk is dat?

Lees verder

Gezondheid.be

Reizigersdiarree: makkelijke tips om diarree op vakantie te vermijden

ADVERTORIAL
Reizigersdiarree is een vaak voorkomende kwaal op vakantie. Laat je vakantie niet verpesten en volg deze tips om reizigersdiarree te vermijden.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Tips voor veilig zwemmen met kinderen

Wist je dat kinderen al kunnen verdrinken in water met een diepte van amper 5 cm? Zonder dat je het merkt; kinderen die verdrinken, zakken geluidloos onder water zonder te huilen of te spartelen. Wat kan je doen om je kind zo veilig mogelijk te laten zwemmen en spelen in het water?

Lees verder

Gezondheid.be

Zwangerschapsoedeem: vocht vasthouden tijdens de zwangerschap

Tijdens de zwangerschap houdt je lichaam meer vocht vast. Dat is een volkomen normaal verschijnsel. 8 op 10 zwangere vrouwen hebben er in mindere of meerdere mate last van. Zwangerschapsoedeem treedt vooral op tijdens de laatste maanden van de zwangerschap.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 18/07/2023 , bijgewerkt op 26/07/2023
volgopfacebook

volgopinstagram