Nieuwsbrief 17 november

Laatst bijgewerkt: november 2023
Gezondheid
Nieuwsbrief
vrijdag 17 november

Wat zijn de symptomen van een tekort aan vitamine D?

In België komt een tekort aan vitamine D heel vaak voor. We worden namelijk niet genoeg blootgesteld aan zonlicht en ook voeding verrijkt men niet systematisch. Het gevolg is dat zeven op de tien Belgen een tekort heeft aan vitamine D, en dat brengt bepaalde risico’s met zich mee.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Hoe gezond is een banaan?

De banaan heeft de reputatie een dikmaker te zijn, maar dat is onterecht. Het is een zeer interessant voedingsmiddel dat bulkt van de voordelige eigenschappen. Tijd voor eerherstel, en dus zetten we een aantal feiten en fabeltjes duidelijk op een rij.

Lees verder

Gezondheid.be

Welke soorten borstkanker zijn er?

Er is niet één enkele borstkanker, maar vele verschillende types. Wat voor soort borstkanker je hebt, is onder andere afhankelijk van het type cellen, het stadium van de cellen en hoe snel die cellen zich delen. De verschillende types worden vaak op andere manieren behandeld. Een overzicht.

Lees verder

Gezondheid.be

Hoe kan je hulst best snoeien en bewaren?

Hulst is populair tijdens de feestdagen dankzij zijn decoratieve kwaliteiten en zijn reputatie als geluksbrenger. Maar eenmaal afgeknipt begint hulst aan zijn natuurlijke ontbindingsproces: hij droogt uit, waardoor de bladeren en bessen afvallen. Dankzij deze tips kan je de plant langer bewaren.

Lees verder

Gezondheid.be

Elodie beviel op 32 weken: 'En dan moet je naar huis zonder baby'

Elodie beviel op 32 weken en 6 dagen van haar zoontje Aaron. Nu de grootste strijd is gestreden en de moeizame start achter de rug is, vertelt ze haar verhaal.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 17/11/2023 , bijgewerkt op 27/11/2023
volgopfacebook

volgopinstagram