Nieuwsbrief 17 augustus

Laatst bijgewerkt: augustus 2023
Gezondheid
Nieuwsbrief
donderdag 17 augustus

Mag je de korsten van kaas opeten?

Mag je elke soort kaaskorst opeten? Het is een vraag die vaak gesteld wordt. Het antwoord hangt af van het type korst en er zijn sowieso een aantal voorzorgsmaatregelen die je moet respecteren.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

10 tips om okselzweet te voorkomen

Veel mensen hebben last van zweetplekken onder de oksels. Zweten bij inspanning of bij warm weer is normaal en gezond. Het helpt om je lichaamstemperatuur op peil te houden. Maar sommige mensen hebben last van overmatig zweten onder hun oksels. Wat kan je doen?

Lees verder

Gezondheid.be

PCOS: Een belangrijke oorzaak van verminderde vruchtbaarheid

Het polycysteus ovariumsyndroom of PCOS is bij meisjes en vrouwen voor de overgang een van de meest voorkomende hormoonafwijkingen. Ongeveer 5 à 10% van de vrouwen op vruchtbare leeftijd zou leiden aan (PCOS).

Lees verder

Gezondheid.be

Drugscontrole: wanneer mag politie een speekseltest afnemen?

In tegenstelling tot alcohol, waar er een maximumlimiet is bepaald, geldt voor illegale drugs een nultolerantie. Als je wordt tegengehouden door de politie kan die een speekseltest uitvoeren. Met deze test kan nagegaan worden of je in de voorbije uren drugs hebt gebruikt.

Lees verder

Gezondheid.be

Podcast: cholesterol en een gezond hart

Is cholesterol zo slecht voor ons hart als mensen zeggen of plantte de farmaceutische industrie een heuse 'cholesterolmythe' in ons hoofd? Wat is de relatie tussen cholesterol en ons lichaam? Moeten we ons regelmatig laten testen? Wat als we een hoge cholesterol hebben?

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 17/08/2023 , bijgewerkt op 21/08/2023
volgopfacebook

volgopinstagram