Nieuwsbrief 15 augustus

Laatst bijgewerkt: augustus 2023
Gezondheid
Nieuwsbrief
dinsdag 15 augustus

Hoeveel glazen alcohol mag je per dag drinken?

Alcohol heeft een verdovend effect op de hersenen en houdt risico’s in voor de gezondheid. Je kan er dus maar beter bewust mee omgaan. Alcohol afzweren, is natuurlijk de beste optie, maar drinken met mate, kan ook. Wat is dat, 'met mate'? Hoeveel glazen alcohol mogen we eigenlijk drinken per dag?
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

De voordelen van citrusvruchten voor je gezondheid en welzijn

Citrusvruchten zijn niet alleen heerlijk verfrissend, maar hebben ook een heleboel voordelen voor je gezondheid. Ze zijn immers rijk aan essentiële voedingsstoffen, en die heeft je lichaam nodig om optimaal te kunnen functioneren.

Lees verder

Gezondheid.be

Moet je je ongerust maken over een gezwel of knobbel in de hals?

Een zwelling in de nek of hals komt frequent voor bij mensen van alle leeftijden. De oorzaken variëren van aangeboren aandoeningen tot tumoren. In veel gevallen gaat het om een ontsteking, veroorzaakt door een eenvoudige infectie. Er zijn echter zwellingen die minder onschuldig zijn.

Lees verder

Gezondheid.be

Zomerdepressie: wanneer licht, slaaptekort en warmte je parten spelen

De meeste mensen kennen het fenomeen winterdepressie. Een zomerdepressie is veel minder bekend en komt ook veel minder voor dan een winterdepressie, maar kan even ernstig zijn als een depressie in de donkere dagen.

Lees verder

Gezondheid.be

Hoe kan haptonomie helpen bij je zwangerschap en bevalling?

Bij haptonomie leer je via aanraking opnieuw in contact te komen met gevoelens die diep in je lichaam opgeslagen zijn. Door die persoonlijke ontwikkeling worden zowel mentale als fysieke problemen aangepakt. Het kan bijvoorbeeld helpen bij chronische pijn, relatieproblemen, stress, burn-outs...

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 15/08/2023 , bijgewerkt op 21/08/2023
volgopfacebook

volgopinstagram