Nieuwsbrief 13 november

Laatst bijgewerkt: november 2023
Gezondheid
Nieuwsbrief
maandag 13 november

Pneumothorax: wat is een klaplong en is een behandeling nodig?

Bij een klaplong of pneumothorax is er in de borstholte buiten de long vrije lucht aanwezig. Die lucht drukt op de inwendige organen, dus ook op de long. Daardoor neemt het volume van de long af, soms zelfs in die mate dat er enkel een klomp overblijft ter grootte van een vuist.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Cryotherapie: wratten bevriezen

Cryotherapie is een veelgebruikte manier om wratten te verwijderen. De dermatoloog gebruikt zeer koude, vloeibare stikstof om de cellen en weefsels in het gewenste gebied te bevriezen. Zo sterven de huidcellen af en verdwijnt de huidafwijking. De behandeling kan soms pijnlijk zijn.

Lees verder

Gezondheid.be

SOS darmen in nood: hoe herstel je je spijsvertering na de zomer?

ADVERTORIAL
De zomer is het seizoen van de barbecues, aperitiefjes op het terras en de lekkerste gerechtjes om te delen met familie. Ons lichaam kan moeite hebben om al die voeding goed te verteren. Gelukkig hebben wij tips om je spijsvertering te herstellen zodat je dit najaar opnieuw in topvorm bent.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Syndroom van Gilles de la Tourette

Tourette Syndroom wordt gekenmerkt door tics, al dan niet vocaal, maar er zijn nog veel andere symtomen. Hoe kan je Tourette vaststellen bij kinderen, en hoe evolueert het syndroom doorheen de jaren?

Lees verder

Gezondheid.be

Recept: gezonde quiche met spinazie en cottage cheese

Een quiche sluit naadloos aan bij een 'maatje-minder-eetschema' als je het deeg weglaat en de room vervangt door een calorie-arm alternatief. De knapperige nootjes in dit gerecht vervangen de korst en zorgen voor de bite. Een verwennerij voor groot en klein!

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 13/11/2023 , bijgewerkt op 19/11/2023
volgopfacebook

volgopinstagram