Nieuwsbrief 13 juni

Laatst bijgewerkt: juni 2023
Gezondheid
Nieuwsbrief
dinsdag 13 juni

Wetenschappers ontdekken hoe ze het jojo-effect kunnen voorkomen

Veel mensen die op dieet zijn geweest, kennen het jojo-effect: na het dieet komen de kilo's er snel weer bij. Onderzoekers hebben nu ontdekt hoe dat komt, en belangrijker, hoe het te voorkomen.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Moet je nieuwe kleren wassen voor gebruik?

Het is waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt als je de winkel verlaat met je buit, maar dat gloednieuwe kledingstuk is een broeihaard van schadelijke chemicaliën. Bij sommige mensen kunnen ze leiden tot jeuk en huiduitslag en sommige stoffen zouden zelfs kankerverwekkend zijn.

Lees verder

Gezondheid.be

Bloedkanker: leukemie

De omstreden Italiaanse oud-premier Silvio Berlusconi is op 86-jarige leeftijd overleden. Berlusconi had chronische myeloïde leukemie. Alles over deze vorm, en over andere vormen van leukemie, in dit artikel.

Lees verder

Gezondheid.be

Liesbreuk (hernia inguinalis): symptomen, operatie en herstel

Een liesbreuk (hernia) is een uitstulping van het buikvlies door een zwakke plek of opening in de buikwand. Je kan een liesbreuk herkennen aan de zwelling ter plaatse. Hoe ziet de behandeling eruit? En hoe verloopt het herstel na een operatie?

Lees verder

Gezondheid.be

Het belang van veilig huid-op-huid contact na de bevalling

Voor nieuwe ouders mag die eerste kennismaking waarschijnlijk eeuwig blijven duren, maar dat is niet de enige reden waarom een pasgeboren baby zo snel mogelijk na de bevalling naakt op de blote huid op de moeder wordt gelegd.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 13/06/2023 , bijgewerkt op 21/06/2023
volgopfacebook

volgopinstagram