Nieuwsbrief 13 juli

Laatst bijgewerkt: juli 2023
Gezondheid
Nieuwsbrief
donderdag 13 juli

Welke muggenwerende middelen werken en welke niet?

Met de zomerse temperaturen verschijnen helaas ook de muggen. Behalve vervelend zoemen, kunnen muggen knoerten van jeukende beten achterlaten op je lichaam. Liever kwijt dan rijk dus, maar hoe houd je die vervelende insecten op een veilige afstand?
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Legionella of veteranenziekte

De meeste mensen worden niet ziek na een legionella-besmetting. Doorgaans krijgt iemand alleen griep of longontsteking. Alleen in ernstige gevallen kan de ziekte, zonder de juiste behandeling, dodelijk zijn (dit is dan de zware vorm of Veteranenziekte).

Lees verder

Gezondheid.be

‘Neuromodulatie helpt bij chronische klachten’

Steeds meer onderzoek toont aan dat neuromodulatie zinvol is bij angst, depressie, stress, tinnitus, fibromyalgie, chronische vermoeidheid, migraine, verslaving en tal van andere psychiatrische en neurologische aandoeningen. Experten Dirk De Ridder en Jan Ost geven een woordje uitleg.

Lees verder

Gezondheid.be

7 tips tegen rugpijn tijdens de zwangerschap

Meer dan twee derde van de zwangere vrouwen heeft last van lage rugpijn. Dit is onder andere te wijten aan een hoger lichaamsgewicht, hormonale veranderingen en een andere lichaamshouding. Er zijn gelukkig wel manieren om je rugpijn te verlichten.

Lees verder

Gezondheid.be

Lijnvriendelijke alternatieven voor mayonaise

We kunnen allemaal van tijd tot tijd wel genieten van frietjes, en dan nog liefst met een lepel mayonaise. Dat is natuurlijk wel een ferme caloriebom. Wist je dat er heel wat lijnvriendelijke alternatieven voor mayonaise bestaan? Je kan ze ook gebruiken als dressing bij zomerse slaatjes.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 13/07/2023 , bijgewerkt op 18/07/2023
volgopfacebook

volgopinstagram