Nieuwsbrief 11 juli

Laatst bijgewerkt: juli 2023
Gezondheid
Nieuwsbrief
dinsdag 11 juli

Een relatie met een narcist? Dit zijn de kenmerken

Het is niet altijd makkelijk om een narcist onmiddellijk te herkennen, vooral niet als je een romantische relatie hebt met deze persoon. Wel zal je je stilaan afvragen of de manier waarop je behandeld wordt, wel gezond is. Een narcist kan namelijk veel schade toebrengen aan je mentale gezondheid.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Wat moet je doen bij een allergische reactie op een insectenbeet?

Terwijl de ene persoon nauwelijks iets opmerkt van een insectenbeet, worden anderen geplaagd door joekels van jeukende bulten. Soms kan een lichaamsdeel zelfs volledig opzwellen. Wie allergisch reageert, heeft onmiddellijk medische zorg nodig.

Lees verder

Gezondheid.be

Hoe kan je verborgen suikers herkennen?

Wie minder suiker of zoetstoffen wil eten, zal een aantal bekende zoete bronnen uit zijn eetpatroon schrappen of de portie ervan reduceren. Maar er zitten ook heel wat suikers in producten waarvan je dat op het eerste gezicht niet zou verwachten.

Lees verder

Gezondheid.be

'Zwemmen is gezond': wat is het effect op je lichaam?

Zwemmen kan je veel voordelen opleveren: het helpt onder andere om je gewicht onder controle te houden, spieren te versterken en je conditie te verbeteren. Eigenlijk mogen we stellen dat zwemmen goed is voor je gezondheid in het algemeen.

Lees verder

Gezondheid.be

Waarom kan je het onderste puntje van je ijshoorntje beter niet opeten?

Kijk jij ook altijd zo uit naar dat onderste chocoladepuntje van je Cornetto? Scheikundige Bert Weckhuysen (Universiteit Utrecht) niet, en hij vertelt in geuren en kleuren waarom.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 11/07/2023 , bijgewerkt op 18/07/2023
volgopfacebook

volgopinstagram